Ατομικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Εσείς ρωτάτε, η Ένδον απαντά...

Τι είναι ο Ατομικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός;

Ο Ατομικός Επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μία εξατομικευμένη διαδικασία που ακολουθεί ο συμβουλευόμενος, με την καθοδήγηση του συμβούλου. Ο ενδιαφερόμενος ανακαλύπτει σε νεαρή ηλικία τις ικανότητες και τις δεξιότητες του, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του. Με αυτό τον τρόπο κερδίζει πολύτιμο χρόνο έτσι ώστε να σχεδιάσει με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση τα πλάνα σπουδών και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του.

Εξατομικευμένη

συμβουλευτική διαδικασία

Σχεδιάζουμε με

ταχύτητα & αυτογνωσία

Ποια είναι η διαδικασία;

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας περιλαμβάνει προσωπική γνωριμία και συζήτηση, του συμβουλευόμενου με τον έμπειρο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού έτσι ώστε να δημιουργηθεί μεταξύ τους κλίμα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Στο δεύτερο στάδιο, ο συμβουλευόμενος συμπληρώνει το κατάλληλο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Τα αποτελέσματα του τεστ διαμορφώνονται με βάση τα προσωπικά χαρακτηριστικά –ικανότητες– δεξιότητες του ενδιαφερόμενου και πως αυτά συνθέτουν την εργασιακή προσωπικότητα του. Βασίζεται σε έμπειρο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και ψυχομετρικών παραγόντων.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο ο σύμβουλος εξηγεί αναλυτικά τα αποτελέσματα του τεστ και συζητά με τον ενδιαφερόμενο όλες τις επιλογές εκπαίδευσης που του ταιριάζουν. Δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις ώστε ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη εικόνα των ικανοτήτων, κλίσεων και δεξιοτήτων που έχει. Η γνώση αυτή θα τον βοηθήσει να επιλέξει τις σπουδές που όχι μόνο του ταιριάζουν αλλά που θα τον καταστήσουν έναν επιτυχημένο, αυριανό επαγγελματία.

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε μαθητές Γυμνασίου που θέλουν να αποφασίσουν αν θα επιλέξουν φοίτηση σε Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και να χαράξουν νωρίς το πλάνο σπουδών τους

Σε μαθητές Λυκείου που θέλουν να ανακαλύψουν τις κλίσεις, τις δεξιότητες και ικανότητες τους. Ακόμα κι αν τις γνωρίζουν, είναι μία καλή ευκαιρία να τις επιβεβαιώσουν και να αναγνωρίσουν περισσότερες. Έτσι θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους και θα σε διαμορφώσουν το δικό τους δρόμο εξέλιξης

Σε φοιτητές που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντες σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους

Τι πετυχαίνει ο συμβουλευόμενος;

Ο συμβουλευόμενος επιτυγχάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει μία ολοκληρωμένη, έγκυρη πληροφόρηση και επιπλέον σαφείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις για τα ερωτήματα που τον απασχολούν σε σχέση με την εκπαίδευση του.

Ο μαθητής/μαθήτρια δέχεται έναν καταιγισμό πληροφοριών σχετικά με τις επιλογές της κατεύθυνσης σπουδών που θα ακολουθήσει. Οι πληροφορίες αυτές, τις περισσότερες φορές, είναι γενικές και αόριστες με αποτέλεσμα να μπερδεύουν και να τον οδηγούν σε λάθος αποφάσεις. Στην ίδια πλευρά είναι κι ο γονέας που επιθυμώντας να βοηθήσει το παιδί του να αποφασίσει σωστά βρίσκεται μπροστά σε έναν κυκεώνα πληροφοριών.

Οι σύμβουλοι της Ένδον επεξηγούν με σαφήνεια τις επιλογές εκπαίδευσης και τις αντίστοιχες προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και αναπτύσσουν σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τον συμβουλευόμενο.

Είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα;

Η Ένδον αξιοποιεί την πολυετή εμπειρία των στελεχών της αλλά και την υψηλή ποιότητα των ψυχομετρικών τεστ που έχει στη διάθεση της, για να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον συμβουλευόμενο να ακολουθήσει την κατάλληλη απόφαση για τις σπουδές του.

Η ομάδα της Ένδον, γνωρίζει και κατανοεί τη σημασία της συμβουλευτικής και είναι δίπλα στο συμβουλευόμενο ουσιαστικά, με ειλικρίνεια και κατανόηση.

Κλείστε ραντεβού!

Θα είναι χαρά μας να μοιραστούμε τα όνειρα και τις προσδοκίες σας. Μη διστάσετε να κλείσετε ένα πρώτο ραντεβού μαζί μας!

6981125598